Fast Look for Nice Kids Fun

Monday, June 04, 2007

Make Some Noise

I næste måned udsender Amnesty en cd, hvor en række af tidens største musikere sætter ny lyd til John Lennons sange: - deriblandt U2, R.E.M., Green Day og The Raveonettes.

Af Ole Hoff-Lund
Redaktør - Amnesty medlemsblad for Amnesty International

"Imagine all the people - living life in peace."

John Lennons forestillingsevne fejlede ikke noget, da han med sangen "Imagine" i 1971 udtrykte ønsket om en verden uden grænser, befriet for undertrykkelse, religion, krig og hungersnød. Drømmen led et alvorligt knæk, da Lennon blev skudt af en sindsforvirret mand den 8. december 1980.

Men nu puster hans enke Yoko Ono nyt liv i drømmen ved at stille hele John Lennons sangskat til rådighed for Amnesty International. Det giver en enestående mulighed for at lade nogle af tidens største musiknavne genindspille sangene fra mesterens hånd.

Under mottoet Make Some Noise udsender Amnesty derfor i næste måned pladen "Instant Karma", hvor blandet andre R.E.M., U2, Green Day, The Cure, Christina Aguilera og Jack Johnson fortolker Lennons sange side om side med danske bands som The Raveonettes, Tina Dickow og Oh No Ono.

Det er Amnestys håb, at pladen vil inspirere en ny generation til at bakke op om menneskerettighederne og alt overskud fra pladesalget går til Amnestys globale arbejde.
"Det er vidunderligt, at den musik, som er så velkendt for mange mennesker i min generation, nu vil blive taget til sig af en ny generation takket være denne kampagne. Målet med Johns musik var at inspirere til forandring, og ved at stå vagt om menneskerettighederne kan vi virkelig gøre verden til et bedre sted", siger Yoko Ono.

HEMMELIGE KONCERTER

The Raveonettes har indspillet sangen "One Day (At A Time)" og en musikvideo, som snart kan ses på tv og på Internettet, og Sune Wagner forklarer, at han og Sharin Foo ikke behøvede betænkningstid for at stille op til projektet.

"Det er i grunden ikke så meget et valg. Mere en pligt. Amnesty opererer ud fra en grundlæggende human ideologi, som alle folk i verden burde støtte på den ene eller anden måde. Vi er meget glade for at være med, da specielt Sharin er stor fan af Lennon. Jeg støtter Amnesty, og det er det vigtigste for mig", siger Sune Wagner.

Om Amnestys arbejde for at sikre menneskerettighederne siger han: "Det er et ekstremt vigtigt arbejde for at sikre en frugtbar og fredelige eksistens i en rædselsfuld verden, hvor død og ødelæggelse dominerer", siger han.

I løbet af 2007 vil de tre danske bands optræde ved en række hemmelige Amnesty-koncerter, som annonceres til medlemmerne med meget kort varsel, men allerede nu er det muligt at download en række af de sange, der kommer med på pladen, på www.amnesty.org/noise

No comments:

Test din viden - Hvad består vand af?

Test din viden - Hvad betyder IQ?

Test din politiske viden -

Er du fra den (fucked up) generation? (Ej eller nej), Test din politiske viden!

Hvem vil du give den stemme altid til i valget? Det betyder også at sige hvor åben, sympathique og elegant du er!

Hvem vil du give den stemme altid til i valget?

Social Bookmarks

AddThis Social Bookmark Button

View blog authority

Add to Netvibes



StumbleUpon My StumbleUpon Page

Nice Kids Fun's Followers