Fast Look for Nice Kids Fun

Saturday, June 02, 2007

Hvad skulle hun gøre?

"Den dag, jeg skriver under på at rejse hjem, så er det for at dø."
Merna, afvist irakisk asylansøger.

I flygtningecentre rundt om i Danmark befinder sig i øjeblikket over 550 flygtninge fra Irak. De har alle fået afslag på asyl, men ser ingen anden udvej end at blive. Med det formål at tvinge irakerne hjem har myndighederne fastlagt, at de ikke må modtage økonomisk bistand, at de ikke må bo uden for centrene, og at de ikke må bruge deres færdigheder, mens de er her i landet.

Merna, 19 år

En af flygtningene er en ung pige, der hedder Merna. Hendes familie kom til Sandholmlejren i 2001 og var flygtet fra Irak, fordi faderen blev dræbt at den irakiske efterretningstjeneste. Familien er stærkt påvirket af det lange ophold i lejren. Mernas ene lillesøster er tilknyttet en institution for adfærdsvanskelige, og den anden er blevet mere og mere indesluttet.

De har fået afslag på ophold her i landet, men har, som de mange andre fra Irak, valgt at blive, som situationen er lige nu. Især familier med børn ønsker ikke at vende tilbage til Irak, hvor der daglig beretninger om drab og terrorbombninger.

på trods af de danske myndigheder gør, hvad de kan for at tvinge flygtninge til at tage hjem med det samme, er opholdet i Danmark til enhver tid at foretrække frem for at vende hjem til et land med krig og ødelæggelse.

Umyndiggørelse og psykisk pres

De afviste asylansøgere lever under kummerlige forhold i Danmark. De bliver frataget selvstændighed og råderum. De kan ikke selv bestemme, hvornår de vil spise, de har ikke mulighed for at gå ud, og de unge har ikke mulighed for at opretholde et naturligt ungdomsliv med venner og veninder.

I stedet for penge får familierne point. Hver anden uge modtager hver enkelt i familien 82 point. De skal bruges til indkøb af de mest nødvendige. En shampoo koster 20 point. En tandpasta koster 8 point. Hvert halve år modtager de 600 point til indkøb af tøj. Støvler koster 280 point, en jakke koster 280 point, og huer og halstørklæde koster 120 point. Da Merna mødes med os, er hun iført slidte gummisko og en tynd jakke, selvom det er vinter. Pointsystemet gør det svært at købe det tøj, der er nødvendigt til en dansk vinter. - Amnesty - Dansk Afdeling

Læse mere på - http://www.amnesty.dk/

No comments:

Test din viden - Hvad består vand af?

Test din viden - Hvad betyder IQ?

Test din politiske viden -

Er du fra den (fucked up) generation? (Ej eller nej), Test din politiske viden!

Hvem vil du give den stemme altid til i valget? Det betyder også at sige hvor åben, sympathique og elegant du er!

Hvem vil du give den stemme altid til i valget?

Social Bookmarks

AddThis Social Bookmark Button

View blog authority

Add to Netvibes



StumbleUpon My StumbleUpon Page

Nice Kids Fun's Followers